La pista d’una morta

La pista d’una morta de Francesc Puigpelat (Gregal, 2018) VI Premi Gregal de Novel·la

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els carrers de L’Espluga de Francolí s’han sumat al festival de Novel·la Negra, El vi fa sang, i alguns aparadors llueixen una decoració que no té res a veure amb el producte del comerç. En aquesta sabateria la novel·la d’en Francesc Puigpelat.

La pista d’una morta és una novel·la entre el gènere negre i la ciència ficció. 

 […] Només em va dir que era científica, que treballava en un projecte d’alta tecnologia sobre el cervell humà i que estava en el punt de demostrar que la informació continguda en un cervell podia traslladar-se a un altre. «Informació» volia dir, en aquest cas, l’ànima, el «jo» o la identitat. […] (pàg. 175)

Una detectiu barcelonesa, Mina Marqués, rep l’insòlit encàrrec de trobar a la seva amiga, o no tant amiga, Elisabeth Comas, morta. Li ofereixen un sou considerable que la posa a treballar a l’instant. Les investigacions porten al lector de Barcelona a Chicago i Nova York. Descobreix que Elisabeth Comas era una científica que estava investigant sobre el mind uploading, una tècnica avantguardista que permetria copiar el contingut d’un cervell humà a un altre cervell, és a dir, una versió moderna de la reencarnació. Però aquest tema que hauria pogut ser engrescador només es toca d’esquitllentes.

Una novel·la amb crims, la CIA, guardaespatlles, policies, amb un rerefons filosòfic sobre la gelosia i una trama que se centra en la rivalitat entre dues dones per l’amor d’un home. Embolica que fa fort! Una lectura amena, distreta, ben plantejada i ben escrita.

 

Deja un comentario