La segona mort de Lorenzo Contini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La segona mort de Lorezo Contini (Gregal, 2018) de Maria Rosa Nogué

 

La segona mort de Lorezo Contini va ser finalista del VI Premi Gregal de Novel·la.

Maria Rosa Nogué ens ofereix una novel·la negra ambientada entre Barcelona i Venècia amb un títol intrigant. Com pot morir en Lorenzo dues vegades? Doncs, sí, mort dues vegades. Hi ha moltes formes de morir.

[…] Llançà un crit gutural i bracejà en l’aire, intentant agafar-se a la barana que encara tenia a prop, però no hi va ser a temps […] (pàg. 17)

Lorenzo Contini cau del balcó de casa seva. A través de les investigacions de la mosso Laura Casamitjana coneixem el seu entorn, no sempre net del tot. Paral·lelament coneixem a Júlia Palau, la seva competidora professional. Tots dos són marxants d’art. Un dels objectius que compartien era aconseguir un dibuix sobre cartró anomenat “Donna Nobile” original de Leonardo Da Vinci.

La novel·la es situa en el temps actual, però un dels personatges explica extensament la història de la Donna Nobile i ens trasllada a la Venècia del 1499.

[…] Segons sembla, Leonardo ha inventat un vestit amb una mena de casc que permet respirar sota l’aigua. Si l’invent sortís bé, els venecians podríem arrecerar-nos a dintre dels canals mentre els turcs incendien la ciutat. Si és que la incendien, és clar. […] (pàg. 132)

Es tracta d’una novel·la àgil, fresca, que llisca sense problemes, amb una prosa molt treballada que ofereix una fàcil lectura i que ens manté intrigats fins al final.

Contrasta l’ambient metropolità de Barcelona amb la decadent i suggeridora Venècia.

A més del misteri necessari en tota novel·la negra, La segona mort de Lorezo Contini tracta temes socials d’actualitat com ara l’adopció, la violació i d’altres que no puc desvetllar.

 

7 d’abril de 2019

Deja un comentario