Cornèlia Abril

Cornèlia Abril

Quan li demanen que es presenti, diu: «Sóc Cornèlia Abril. Pensar em fa venir gana. Si menjo, que siguin merengues de colors. Valoro la bona companyia. Sempre vaig al fons de la qüestió. Pinto per necessitat, per avenir-me amb el món. La música amansa la fera que tinc al cor. No m’espanten els inferns, tret que siguin a la terra. Quan estimo m’entrego sencera, amb la carn, els ossos i els somnis».

Dona misteriosa, profundament demòcrata, lliure, independent i cosmopolita, ecologista i amant de la natura i dels animals. La seva mirada escrutadora troba arreu el germen per les històries que escriurà. Ploma irònica, tendra, reflexiva o apassionada, segons el dia o la nit, segons les circumstàncies. Si els gats tenen set vides, Cornèlia Abril té vuit ànimes, i cadascuna convergeix en les pàgines d’aquest llibre.

Com apunta William Shakespeare a Romeu i Julieta, davant d’un problema, sovint no tenim cap altra opció que resoldre la disjuntiva

«he d’anar-me’n i viure o quedar-me i morir».

Aquesta qüestió respira latent en les pàgines del llibre.
He d’anar-me’n inclou set històries narrades amb la voluntat de retratar universos particulars, sempre a partir d’un únic fil conductor: com i fins a quin punt les circumstàncies de la vida obliguen a prendre decisions i a enfrontar-se al destí. Una confrontació crucial pel que fa a la descoberta de la veritat i al creixement dels personatges protagonistes.
Les set històries incorporen temes presents en la societat actual: els trastorns alimenta- ris, l’aïllament social, la hipocresia, la incomunicació, els maltractaments en la parella, la lluita per la custòdia dels fills, el càncer, les restriccions de la minusvalidesa, sense oblidar-se dels sentiments que marquen l’existència, com l’amor i el desamor. Cadascun dels relats conviu amb un poema escrit i amb una pintura dins un llenç.

Presentacions

 

 

Pallejà a la Biblioteca

30 de març

 

 

Casa Marsans – Vallcarca

16 de desembre