És la tribu la que educa

«És la tribu la que educa» és el tema de la segona edició del concurs de microrelats que el Grup de Mestres de l’Alt Penedès ha organitzat, juntament amb el Festival Vilapensa,  per reflexionar i fomentar l’intercanvi d’idees sobre “Què vol dir ser humà avui? Podeu llegir la ressenya si feu aquí.

M’ha fet molta il·lusió que una de les guanyadores fos l’Anna Cantacorps, filla dels estimats amics de Cal Ros, en Toni i la Mercè. Felicitats, Anna!

Aquest és el microrelat de l’Anna:

Els robots també corren

Arribes a casa després d’un dia estressant. Et canvies de roba, les sabatilles a punt, agafes la motxilla i, sense pensar ni en agafar aigua, tanques la porta i surts ràpidament. Ja ets al carrer, et poses a córrer, respires, intentes respirar més fort però t’ofegues de seguida, penses: hauríem d’afluixar una mica el ritme i ser constants. I segueixes corrent, avinguda avall, les cares de la gent són cada vegada més difuminades, les mirades imperceptibles, ni tan sols pots distingir bé els portals que abans solies descriure a la perfecció.

Albires la pujada, agafes aire i no t’atures, les cames et pesen i el cor cada vegada batega més fort però no pots frenar, desobeiries el teu propòsit. Esbufegues desesperadament, creus que no pots continuar però segueixes, i corres, corres i sembla que el temps s’aturi per instants i ara, en aquest precís punt, pam! La part més visceral ha aflorat per fer-te sentir millor.

Recordes la conversa que has mantingut al matí amb el company de feina del costat i sí, soc humana perquè corro per haver-m’ho proposat, he estat a punt de defallir però he estat valenta i no m’he aturat, m’he cansat i he suat, he somrigut i gairebé he plorat. Quina obra mestra d’enginyeria podria superar-ho?

Anna Cantacorps

lliurament dels premis

Foto del lliurament dels premis. Les il·lustracions que tenen a les mans són fetes per alumnes d’un institut de Vilafranca, cada il·lustració és una representació del corresponent microrelat.

Es premiaven els quatre millors microrelats. “El pes del coneixement” d’Oriol Casas de Vilafranca, “Respiració artificial” d’Ismael Ceballos de Tordera, “L’àngel de pedra” d’Alba Neher de Sant Martí Sarroca i “Els robots també corren” d’Anna Cantacorps de Calaf. Els relats es publicaran als setmanaris La Fura i El 3 de Vuit i es llegiran a Ràdio Vilafranca.