«Claus a la llimona» a Ona llibres

Ona llibres va acollir, el 17 de setembre, l’espectacle de música, dansa i poesia «Claus a la llimona» presentat per la professora de literatura i crítica literària Anna Ruiz Mestres, amb la ballarina Aida González, la poeta Esperança Castell i jo,

Ho podeu veure en el canal de YouTube de la llibreria.

Anna Ruiz Mestres va començar dient:

L’espectacle es basa en poemes dels llibres Dones d’heura, M’he empassat la lluna i Escorcoll, de Marta Pérez i Sierra. I en microrelats del llibre Compte amb el buit d’ ella mateixa.

En l’obra de la MPS s’hi veu una marcada simbologia del femení́ de l’existència, escolteu-ho: Indefensió: Plovia./ Elles em van cridar, les meves germanes, / les que transiten/ amb l’aigua fins a la cintura,/ amb una paraigua/ desballestat./ Quan hi vaig arribar/  ja eren riu.

També la poeta Esperança Castell dialoga amb la Marta : Suite d’estiu: Rituals a l’alta montanya: A la tarda les fades/ duen roses vermelles. /Bruixes i fades bescanvien/ escombres i flors… Cada dia les bruixes tornen/ cada nit les fades se’n van./ Breguen dones i flors/ cremen les veus i els segles.

L’espectacle que anem a veure es titula: Claus a la llimona, que  és un passeig poètic on la dona és la protagonista.

Es vol  parlar de la simbologia del femení en l’existència de la dona empresonada. No limitar-nos a la presó de la justícia, sinó a la presó d’una malaltia, del cos, de la cultura, de la religió…