Somni sota la finestra

Somni sota la finestra (El cep i la nansa, 2019) d’Anna Vila i Jaume Bonnin

Somni sota la finestra ens explica com poden fer-se realitats les il·lusions. La iaia Emília no pot sortir de casa perquè amb 90 anys no li acompanyen les cames, enyora la gresca i el carrer, la gent que passeja i tot allò que un imagina quan veu a un desconegut. Però… un dia de juliol els colors, el riure, la música i la dansa apareixen sota la seva finestra.

Potser perquè l’Anna és ballarina professional, potser perquè aquesta és una història real, però les paraules d’aquest conte salten i ballen per arribar a totes les iaies del món. Ja ho diu ella en el conte: La música, els ballarins, els globus, els talls de síndria, tots van estar en moviment aquí i allà…

És un conte ple d’amor i d’alegria, ple de respecte i reconeixement a la gent gran. L’Anna escriu des de l’emoció i la màgia, les paraules ens somriuen: Aquella va ser una de les tardes més boniques que recorda la iaia Emília d’entre les 32.850 tardes que es viuen en noranta anys.

Els engrescadors dibuixos d’en Jaume l’acompanyen en aquest projecte que recomano a totes i tots, petits i grans, perquè la il·lusió de veure feliços als altres no té edat.

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu fer-ne un tast: