I demà l’atzar

I demà, l’atzar. Ed. Setzevents

I demà, l’atzar és un recull de set relats amb l’atzar com a fil conductor. La portada és un quadre de la pintora Pi Piquer, que gentilment m’ha cedit.

Set relats ben diferents l’un de l’altre, veïns de pàgina de llibre, per atzar.

Set protagonistes que el destí ha nuat dins el pensament d’unes mans al teclat. Com si en les nits de l’escriptora hi lluïsin set llunes.

No podria dir-te si la Camèlia és ben bé morta, ni si del cert la Júlia té peus d’ànec o si l’Abril és feta d’aigua fresca, però si que puc assegurar-te que per la Beth la vida segueix i flueix.

La vida, fet de records i de somnis, d’aigua i de sal. La vida, que ens sorprèn tot actuant pel seu compte, que interactua en els nostres dies i ens regala situacions inversemblants, engrescadores, coincidents. Sempre profitoses per a aprendre.

 

Així comença el segon relat:

Segons com t’ho miris, el temps passa molt de pressa i, amb la perspectiva dels anys, els fets que misteriosament el destí ha unit semblen coincidències.
Jo crec fermament, però, que res no és casual, que tot efecte es deu a una causa.

QUÈ SE N’HA DIT?

«Marta Pérez (Barcelona, 1957) ha publicat a Setzevents I demà, l’atzar, un recull de set relats diferents pel que fa a tècnica i temàtica, però amb un fil que els lliga: protagonistes bàsicament femenines, glops d’emotivitat i fragments d’onirisme poètic.»

Per Lluís Llort de l’Avui+

«Els relats estan escrits amb una mestria singular: sempre deixa que cada lector pugui arribar a la seva própia conclusió al final de cada relat, pensant, suposo, en la citada subjectiütat de cadascú. I acaba en la darrera història, o relat, com si tanqués un cercle que no revelaré, perd que deixa clar que l’atzar pot fer que la vida sigui com una roda que va girant i, quan menys t’ho esperes, pots trobar-te de nou al punt de partida o en un nou punt de partida, que hi ha qui anomena segones oportunitats.
Només s’ha de saber veure-les i reconèixer-les.
Gràcies, Marta.»

Per Ferran Capel Linaes del Diari Maresme

Entrevistes

Comentaris

Posts

 

Deja un comentario