Poesia per a carnívors

David Madueño

David Madueño

 

David Madueño treballa com a professor de secundària i també ha exercit de corrector i de crític literari a les revistes Caràcters, Quadern i Poetari.

Poesia per a carnívors, editorial Bubok, el seu segon poemari,  té un nou i atractiu disseny de portada fet per Zita Vehil.

M’endinso en la seva lectura, de nou, aquest cop servida en safata de plata.

Carnivors

Poesia per a carnívors

 

El primer vers ja et repte, recordà que t’has convertit en carnívor, Si em vols, m’hauràs de prendre/ malgrat el tacte oliós que t’enllardarà. Convençut t’endinses en l’Antropofàgia dels poemes d’aquesta primera part on el poeta fa un recorregut universal sobre el que suposa néixer en aquest món ple de monstres, que naixem amb la massa crua, i l’hem d’anar pastant. Però  el poeta deixa ben clar que el que importa de debò/ no és anar a buscar un tresor/ i trobar-lo, sinó la tornada. David Madueño en els seus versos, sense escarafalls, amb un vers polit i unes imatges molt i molt ben trobades, ens va indicant constantment que el que importa, siguis poeta, forner o escalador, és anar pastant, i el viatge simbòlic de la vida no té cap sentit si no el sabem reflexionar.

En la segona part Menú diari fa un passeig existèncial per sensacions, sentiments i situacions que cada dia ens neguitegen, i ho fa de nou, amb la reflexió profunda que el que importa del ser humà és dins d’ell i sense la interiorització es impossible avançar. Jo me’n vaig d’aquí, em repeteixo, sense comprovar que amb la fugida el que vol sortir torna a ser dins. És un menú diari de reflexions per despertar la nostra consciència.

L’Epíleg  t’interpel·la directament , vols o no vols menjar-te aquest tipus de vida? O potser més val que ens fem vegetarians?

El llibre acaba amb dos poemes premiats, un de bellíssim dedicat a la seva Besàvia, d’ella deu haver heretat la força i la saviesa en David, i l’altre dedicat a la Cala Macarella.

La crítica ha ressaltat que és «un llibre breu, però de molt bella factura, pròxim a l’exquisidesa».

 

 

Fes clic per a comprar el llibre

 

 

 

Deja un comentario