«Osques» de David Madueño

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SWIMMING POOL, de Zita Vehil

Osques (Témenos edicions, 2017) de David Madueño es presenta aquest 26 de gener, 19.30 h, a la Llar del Llibre a Sabadell.

Els poemes d’Osques, acompanyats de dues precioses fotografies de Zita Vehils, són una declaració d’intencions on el poeta ens expressa la seva visió de l’existència i d’alguna manera els recursos per caminar per ella.

El poemari es divideix en dues parts “La pols dels dies” i “L’escola del viure”, com explica la proposta de l’autor, la segona part la podem llegir encarant cada poema amb el seu corresponent de la primera part, de manera que així obtindrem la possibilitat de retratar la difícil experiència de viure des d’angles diversos. Una original proposta de lectura!

9. AUS

A becades, ens dessequen
l’oceà que hi ha en nosaltres.

9. AVIRAM

L’enyor d’un demà millor.

La realitat social, política i cultural que ens ha tocat viure i totes les seves conseqüències, Aquesta pols dels dies,/ que no sé pas d’on surt/ però a tot arreu se’m fica, fa escriure al poeta versos molt durs i sincers, però mai depriments o negatius. Ho podem veure en el poema paral·lel Tingués la ment orgànica./ Deixa que creixi i s’expandeixi/ com les plantes urbanes que esberlen l’asfalt.
Analitza les osques que el dia a dia ens deixa a l’ànima i amb una madura dignitat ens proposa lluitar i aprendre. Amb una certa ironia, David Madueño parla a persones que volen ser persones, de debò. Tornar-hi seria/ una traïdoria/ benvolgut doctor Darwin.

En alguns poemes hi ha una certa decepció del que la vida ofereix (les osques), la realitat és molt dura en aquests moments i cruels algunes actituds amb què hem de conviure, però Madueño en l’últim poema condensa tota la seva essència creativa en un metafòric pinyol i el colga ben endins, entre fosca
i grumoll, humitat.
Algun dia veurà la llum, serà natura, de moment es mou el desig / de sortir ben enfora.


Felicitats, David! Per la llum!

Deja un comentario