Menopausa Rebel

Terese

Menopausa Rebel d’Adele Tulli. Documental sobre Thérèse Clerc, fundadora de la Casa Baba Yaga.
“La menopausa és el començament de la vida!” Thérèse Clerc, impulsora de la casa Baba Yaga, un model innovador d’allotjament per a dones grans, descriu amb aquestes paraules l’experiència de fer-se gran. El film és un retrat sobre la llibertat i la força transgressora de la maduresa.

 

 

Hauria escoltat a Thérèse Clerc tota la nit! La seva veu empeny a sortir al carrer i intentar canviar el món, el seu gest deia: no us atureu! La seva mirada reflectia tota la seguretat d’una vida dedicada a la lluita i a la reivindicació del que significa viure. Ella parla de goig i plaer, de cooperació, d’activisme, de dedicació, d’universitat del poble. I et mira als ulls per desvetllar-te. Té 85 anys i és jove!

La societat actual ens encasella, ens provoca complexos inútils, ens fa obviar evidències, coses que són el pal de paller de la vida.

Thérèse, de 85 anys, viu aquí i ara, en tot moment, per a ella no existeix el refugi inútil de la lamentació, per a ella existeix la vida, que afirma és preciosa, preciosa.

Una dona amb menopausa no és invisible, no està acabada. Una dona, com un home, ha de viure cada moment amb plenitud, sentint que la seva vida té sentit, res acaba, tot transita, tot flueix. Cal tenir projectes, entusiasme, ganes d’oferir. Ganes de sentir. Ganes de gaudir, i el cos respon perquè la ment l’acompanya, perquè pot fer-ho.

Gràcies Drac màgic per l’oportunitat que ahir em vau donar!

Gràcies Carme Porta!

 

 

Deja un comentario