Ressenya d’Anna Ruiz Mestres a El 3 de vuit

Ressenya Anna Ruiz web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gràcies Anna Ruiz Mestres!!!

 

 

 

 

Títol: SMS il·lustrat
Autor: Marta Pérez Sierra
Editorial: CIMS.
Lloc i any d’edició: Barcelona, 2013
Nombre de pàgines: 160

 

EXQUISIDESA   I SENSUALITAT

 

Acaba d’aparèixer una reedició d’un poemari eròtic que va tenir un èxit aclaparador l’any 2002. Llavors se’n van vendre 1.500 exemplars. Impactant tractant-se de poesia!

Aquesta reedició del novembre del 2013 ens aporta però, un seguit de novetats que enriqueixen la primera abastament.

S*** Mòbil Singular és un llibre on hi trobareu poemes que tenen 160 caràcters per a enviar per mòbil.

La nova edició afegeix  una il·lustració per a cada poema de diferents artistes. N’hi trobem uns 35 aproximadament. S’agermanen doncs, en un únic cos,  pintura i literatura. Però encara us diré més, la riquesa de les llengües, (malgrat que alguns s’entestin en què només en dominem una) ens fa plurals i més intel·ligents. És per això que l’autora, molt encertadament també ens hi ofereix la versió  en castellà i anglès. La traducció ha estat feta deliciosament  per la I.P. Valero i M. Aguilar.

De tot plegat n’ha sorgit un llibre magnífic, que és un autèntic plaer, ja sigui per les imatges, o per la traducció, o pels poemes, poder-lo tenir a les mans.

Voldria destacar que l’autora ha estat la primera de picar pedra en aquest terreny de poesia per sms.

La brevetat que li imposa el mòbil fa que els poemes guanyin en intensitat.

L’obra, que s’estructura en 5 parts, forma un itinerari de relacions s****** vistes des de mirades diferents. Hi trobareu la passió de l’adolescència, la tendresa del lesbianisme, el plaer de la masturbació, l’escomesa dels amants, el dolor del trencament, l’absència dins els llençols…Us passejareu per l’erotisme amb una senzillesa i una bonhomia que us el farà proper…lluny de l’escàndol, lluny de la vergonya, lluny del tabú…en els seus versos tot se simplifica ,s’entén i se’n gaudeix.

El doll d’imatges poètiques, de metàfores, que van cobrint amb passió i amor cada missatge, són un plaer pels sentits del lector: “Si jo fos la nit/et faria/ un mallot d’estrelles/ per despullar-te després…/

Els poemes s’ajuden del s*** per transmetre sentiments i les paraules juguen amb la música, el tacte, el desig, el bes que tant l’acosta al Poema de la Rosa als llavis de Salvat…i com a teló de fons: el mar, la sorra, la lluna, les magranes, les maduixes, les galetes llepades al ventre, el tu, la descoberta de l’altre, les complicitats compartides…tot plegat esdevé un poemari ple d’exquisidesa i de sensualitat que no podeu deixar de llegir.

Anna Ruiz Mestres

Moltes gràcies, Anna!!!

Deja un comentario